Wykonanie

Kto
jada kanapki na śniadanie, ten wie jak ważne jest urozmaicenie. By codziennie nie jadać tego samego, nasze
śniadaniowe menu powinno byćurozmaicone, nie tylko dla zdrowia, ale również przyjemności jedzenia... :-)Dla mnie kanapki to podstawa śniadania, nie jadam
pieczywa wieczorem, dlatego rano nie
mogę sobie odmówić dobrego domowego
pieczywa. Nie zawsze mamy ochotę na
wędliny, stąd po pysznej
paście jajecznej, naszło mnie na
pastę rybną. Padło na
łososia, dodałam do niego tylko
serek homo,
koper,
kolorowy pieprz, wszystko razem zblendowałam i otrzymałam pyszną pastę kanapkową. Tak bardzo zauroczyła nas swym smakiem, że będzie u nas częstym gościem. Jest tak pyszna, że można ją zajadać łyżeczką...hmm...mniam... :-)Składniki:- 200g
wędzonego łososia (u mnie w plastrach)- 3-4 łyżki
serka homo lub
jogurtu typu bałkańskiego (lub dowolnie)- świeży
koperek (1/3-1/2 mniejszego pęczka)- świeżo mielony
pieprz (u mnie kolorowy)Plastry
łososia umieścić w misce, dodać część
serka oraz pocięty
koperek i dokładnie zblendować (używam ręczny blender).
Serek dodajemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji pasty, mój pierwszy
łosoś był super tłusty, więc
serka dałam mniej, wczorajszy był jakiś suchy... dlatego
serka musiałam dać zdecydowanie więcej.


Doprawić świeżo mielonym
pieprzem i wymieszać. Przełożyć do małych kokilek. Przechowywać w lodówce.






Smacznego :-)