Wykonanie
Dawno nie zdarzyło mi się wkręcić w żaden serial. Owszem oglądamy mnóstwo filmów ,ale nie udało nam się pozostać z żadnym serialem na dłużej. Oczekiwanie, milion sezonów...nie, nie to nie dla mnie. Ale... odkryłam, serial który spowodował, że całkowicie przepadłam. Sherlok- oto winowajca! Nie napiszę w jaki obłęd i obsesję wpadłam...Wszystkie sezony obejrzane i niestety przyjdzie mi poczekać bardzo długo, zanim zobaczę kolejny.Oboje z M. lubimy sobie coś schrupać "do filmu". I tak oto M. postanowił być kreatywny i przygotował te paluchy. Są naprawdę bardzo szybkie i proste do zrobienia. Idealne nie tylko na wieczór filmowy, ale też na imprezę.

Składniki:1 płat
ciasta francuskiego1
jajko3/4 szklanki startego
cheddarakilka plastrów
boczkupłaska łyżeczka suszonej
bazyliiWykonanie;Rozłóż płat
ciasta francuskiego.
Jajko rozbij do miseczki, dodaj
bazylię i wymieszaj. Posmaruj
jajkiem ciasto. Posyp
cheddarem.
Zwiń paluchy w palcach i
owiń każdy plastrem
boczku. Układaj je na blaszce. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, i piecz paluchy od 20 minut aż zbrązowieją- musisz je obserwować.Smacznego!