Wykonanie
Czekoladowa czarna
magia, która rozpala zmysły, działa na wyobraźnię, o rozkosznej aksamitnej konsystencji, orzeźwiającym lekko
miętowym smaku, pobudza, uspokaja, relaksuje, koi, uwodzi i zwabia...Ten magiczny smak jest przyjemniościa dla duszy.Gdy w powietrzu poczujesz duszącą woń melancholii, niezwłocznie zaaplikuj sobie garść endorfin ukrytych w tych truflach...... Zostanie tylko słodki smak w ustach. Inspiracja przepiem najnowszego wydania magazynu Apetyt.


Składniki:15 dag
gorzkiej czekolady 60%
kakao10 dag
masła 82%100 ml
śmietanki4
herbatniki maślane2 krople kropli
miętowych½
laski wanilii30 ml
likieru czekoladowegoCiemne
kakao do obtoczeniaSposób przygotowania:W kąpieli
wodnej rozpuszczamy
czekoladę dodajemy stopniowo
masło mieszamy, po połączeniu z
masłem wlewamy
śmietankę dodajemy pokruszone na pył
herbatniki, wlewamy
likier, dodajemy krople
miętowe, oraz wydrążone ziarenka z
wanilii, dokładnie mieszamy, wstawiamy naczynie do lodówki do solidnego schłodzenia i stężenia, następnie nabieramy masę łyżeczką formujemy w dłoniach
trufle, obtaczamy w gorzkim
kakao.Życzę smacznego!