Wykonanie
Wczoraj kupiłam foremki do
lodu w różnych kształtach i wpadłam na pomysł, żeby zrobić
czekoladki z nadzieniem. Zastanawiałam się jakie nadzienie można zrobić i wykombinowałam, żeby spróbować nadzienia z Baileys parfait. Efekt rewelacyjny!
Składniki :200 g
gorzkiej czekolady,50 g
mlecznej czekolady,20 ml
likieru Baileys,65 ml
śmietanki 36%Wykonanie :
czekoladę gorzką połamać na kawałeczki i rozpuścić w kąpieli
wodnej. Zaczekac aż trochę wystygnie i pędzelkiem wysmarować foremkę (grubo, żeby
czekoladki nie popękały przy wyciąganiu). Włożyć do lodówki i przygotować nadzienie jak w przepisie na Baileys parfait. Wyjąć foremkę, dodać nadzienie. Pokryć pozostałą masą
gorzkiej czekolady. Dobrze schłodzić i delikatnie wyjmować z foremki.