Wykonanie
Prosty i szybki w przygotowaniu
śledź w
śmietanie na przystawkę, obiad czy kolację.
Składniki:

opakowanie
śledzi a’la
matias ok. 3 płatów
1
cebulaząbek
czosnku4 łyżki kwaśnej
śmietany 18%Przyprawy :
pieprz czarnyWykonanie:
Śledzie wyjąć z opakowania i włożyć do naczynia.
Zalać je dużą ilością
wody i odstawić.
W tym czasie obrać
cebulę i drobno posiekać.
Ogórek umyć (nie obierać ze skórki).
Pokroić w małą kostkę.
Wyjąć
śledzie.
Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić na mniejsze części.
Wszystkie składniki włożyć do miski.
Dołożyć przeciśnięty przez praskę
czosnek.
Dodać
śmietanę.
Doprawić do smaku
pieprzem i dokładnie wymieszać.

Uwaga! Ostrożnie z
solą.
Śledzie są wystarczająco słone.