Smaczne kotlety z kaszy z dodatkiem ziemniaków.Składniki:1 szklanka kaszy jęczmiennej drobnej np: krakowskiej2 duże ziemniakicebula2 jajkaPrzyprawy: sól, pieprz czarny, pieprzziołowy.Wykonanie:Kaszę wypłukać na sicie.Ugotować. (Można ugotować w większej ilości wody. Po ugotowaniu wylać na sito i odsączyć).Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce do warzyw o drobnych oczkach.Poszatkowaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać potarte ziemniaki i chwilę smażyć. (Należy ciągle mieszać).Przestudzone ziemniaki i kaszę wyłożyć na miskę.Wbić jajka.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju.Uwaga: Z podanej ilości składników wyszło mi 10 sztuk kotlecikówJa podaję je z różnego rodzaju sosami czy też z gulaszem węgierskim.