Ten deser smakuje nie tylko dzieciom.Składniki:200 g. sera białego typu twaróg lub serka homogenizowanego naturalnego.3-4 łyżki miodu płynnego2 płaskie łyżeczki żelatyny6 sztuk herbatników1/2 szklanki mlekaDo dekoracji 2 kostki czekoladyWykonanie:Do małego garnuszka wlać 1/3 szklanki wody.Wsypać żelatynę i zaczekać aż żelatyna napęcznieje.Podgrzać i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła(Nie gotować!)Ser zmiksować na gładką masę razem z mlekiem i miodem.Wlać żelatynę.Rozłożyć na porcje do szklanek lub salaterek.Pokruszyć herbatniki i zanurzyć je w masie serowej.Posypać odrobiną czekolady (można z niej zrezygnować) lub podać z owocami czy bitą śmietaną.Dodatkowo udekorować każdą porcję herbatnikiem.Wstawić do lodówki by stężała żelatyna.