ßßß
5 jajek100g masła510 g masy krówkowej z puszki200 g mąki pszennej80 g budyniu karmelowego lub czekoladowego2 łyżki cukru2 łyżki esencji waniliowej(tutaj)2 łyżeczki proszku do pieczeniadodatkowo:50g gorzkiej czekoladyMasło roztopić, zdjąć z ognia, dodać 350 g masy krówkowej i zmiksować.Do masy dodać żółtka, esencję waniliową oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i proszek budyniowy.Całość dokładnie zmiksowaćBiałka ubić na sztywno ze szczyptą soli.Pod koniec ubijania dodać cukier i ubić na sztywno.Pianę delikatnie wmieszać do ciasta karmelowego.Ciasto wyłożyć do blaszki 925x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180°C przez około 50 minut.Ciasto ostudzić i polać polewą.160 g masy krówkowej podgrzać, dodać połamaną czekoladę i rozpuścić.Polewą polać babkę.Orzeszkami udekorować babkę.Smacznego!!