ßßß
Sałatka z jarmużem, burakiem i serem pleśniowymAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 1 godzinaW sumie: 1 godzina 15 minutPorcje: 2Składniki2-3 pęczki jarmużu2 buraki50 g sera pleśniowego (blue cheese)2 łyżki suszonej żurawiny1 łyżeczka suszonych jagód1 łyżka oliwy z oliwekPrzygotowanieBuraki porządnie umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach przez około godzinę.Jarmuż umyć, liście oderwać od łodygi i pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz.Przestudzone buraki pokroić na plasterki i ułożyć na jarmużu.Dodać rozdrobiony ser pleśniowy, suszoną żurawinę i jagody.Skropić łyżką oliwy z oliwek. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 230 g Kalorie: 256 kcal Tłuszcze: 12,9 g Węglowodany: 28,6 g Błonnik: 5,9 g Białko: 9 g3 . 5.3208
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie