ßßß
Składniki:200g makaronu spaghetti200g krewetek koktajlowych2 ząbki czosnku2 łyżki krojonej papryczki jalapeno z zalewy1/2 pęczka posiekanej natki pietruszkiświeżo mielona sólświeżo mielony pieprz2 łyżki masłaćwiartki cytrynyPrzygotowanie:Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.Odcedzamy.Krewetki (jeśli mrożone uprzednio pozostawiamy do rozmrożenia).ząbki czosnku obieramy , kroimy w plasterki.Papryczki jalapeno odsączamy z zalewy.Na patelni rozgrzewamy masło , przesmażamy chwilkę czosnek a następnie dodajemy krewetki i jalapenio.Smażymy koleje 4-5 min , starając się równomiernie obsmażyć owoce morza.Na patelnie przekładamy makaron oraz natkę pietruszki , mieszamy.Podajemy z ćwiartką cytryny.
Smacznego