Wykonanie
Kanapka Elvisa Presleya to nic innego jak grillowany
chleb tostowy z
bananem i
masłem orzechowym. Klasyk ogranicza się w zasadzie do tych 3 składników. W moim wydaniu sandwich wzbogaciłam ptasim mleczkiem. Pianka o smaku
mleczno-
truskawkowym idealnie współgra z całością. To idealne rozpustne śniadanie i deser w jednym ;) .Składnik:2 kromki
chleba tostowego-
maślanegomasło orzechowe solonedojrzały
bananodrobina
masładodatkowo- 1-2 kostki ptasiego mleczka (polecam strawberry shake)Kromki
chleba smarujemy z jednej strony
masłem orzechowym. Na jednej kromce na
maśle orzechowym układamy plasterki
banana. W klasycznej wersji w tym momencie
banana przykrywamy drugą kromką - posmarowaną stroną do środka. W mojej wersji na
bananie układamy pokrojoną na 3 części kostkę ptasiego mleczka i dopiero przykrywamy drugą kromką. Zewnętrzne strony kanapki smarujemy odrobiną zwykłego
masła. Kanapkę pieczemy w opiekaczu aż będzie chrupiąca. Smacznego!