Wykonanie
Po raz pierwszy takie tosty
jadłam kilka lat temu, gdzieś u kogoś przy okazji jakiejś studenckiej imprezy. Dowiedziałam się przy okazji, że podobno Elvis Presley właśnie przez to, że jadł je codziennie, roztył się niemiłosiernie. Nie wiem
czemu przypomniałam sobie o nich dopiero wczoraj i aby nadrobić kilkuletnie zaległości, wciągnęłam cały talerz presley'owskich tostów na raz.-
chleb tostowy-
masło orzechowe-
banan(y)- ewentualnie
masłoBanan obieramy ze skórki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy
masło orzechowe, przy czym
masła powinno być ciut więcej, niż
banana. Mieszamy - tak byle jak, masa nie musi być jednolita. Smarujemy kromki
chleba tostowego i składamy je w kanapki. Możemy je podsmażyć na
maśle. Ja wybrałam wersję bez smażenia - podpiekałam je w opiekaczu do kanapek, aż do zarumienienia.Tosty podajemy na ciepło. Możemy je udekorować cząstkami
banana.Smacznego!