Wykonanie
Zobaczyłam je w książce Nigelli kilka lat temu. Od razu wiedziałam, że kiedyś spróbuję jak smakują. Troszkę mi z tym zeszło, ale wreszcie je przygotowałam. Zrobiłam je odrobinę inaczej, niż proponuje Nigella, a może raczej jak jadł je Elvis. Nie smażyłam ich na
maśle, a opiekłam w całości w opiekaczu. Przyznam, że pomimo tego, że uwielbiam
banany i
masło orzechowe, nie wydaje mi się, żebym przygotowała je jeszcze kiedyś. Cieszę się jednak, że je zjadłam. Raz w życiu wystarczy, chociaż ten raz powinien nastąpić, tak z samej ciekawości.

Składniki:4 kromki
pieczywa tostowegomasło orzechowebanan (dojrzały)
masłoWykonanie:2 kromki smarujemy
masłem orzechowym, a na 2 pozostałych rozcieramy kawałki
bananów. Składamy kanapki w całość - jedna kromka z
masłem i jedna z
bananem. Po zewnętrznej stronie smarujemy
masłem. Opiekamy w opiekaczu na złoty kolor.