ßßß Cookit - przepis na Grzanki Elvisa

Grzanki Elvisa

nazwa

Wykonanie

Zobaczyłam je w książce Nigelli kilka lat temu. Od razu wiedziałam, że kiedyś spróbuję jak smakują. Troszkę mi z tym zeszło, ale wreszcie je przygotowałam. Zrobiłam je odrobinę inaczej, niż proponuje Nigella, a może raczej jak jadł je Elvis. Nie smażyłam ich na maśle, a opiekłam w całości w opiekaczu. Przyznam, że pomimo tego, że uwielbiam banany i masło orzechowe, nie wydaje mi się, żebym przygotowała je jeszcze kiedyś. Cieszę się jednak, że je zjadłam. Raz w życiu wystarczy, chociaż ten raz powinien nastąpić, tak z samej ciekawości.
Składniki:
4 kromki pieczywa tostowego
masło orzechowe
banan (dojrzały)
masło
Wykonanie:
2 kromki smarujemy masłem orzechowym, a na 2 pozostałych rozcieramy kawałki bananów. Składamy kanapki w całość - jedna kromka z masłem i jedna z bananem. Po zewnętrznej stronie smarujemy masłem. Opiekamy w opiekaczu na złoty kolor.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2014/11/Grzanki-Elvisa.html