ßßß
Do wyrośniętego zaczynu dodajemy pozostałą mąkę, wodę, sól i ostudzone masło. Całość wyrabiamy około 5 minut, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk (na początku wyrabiania klei się bardzo). Jeśli ciasto jest za luźne, dosypujemy szczyptę mąki.Ciasto przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Tym razem na 1- 2 godziny. W ciepłym piekarniku wystarczy 1 godzina.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i dzielimy na pięć części, formując z nich bułki. Bułeczki lekko oprószamy mąką i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (tej z piekarnika).Tak przygotowane bułki ponownie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Tym razem na 40 minut.Po tym czasie, bułki przecinamy drugą stroną noża na pół (prawie do samego spodu) i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Bułki pieczemy około 22 minuty (grzanie góra + dół, bez termoobiegu).Bułeczki studzimy na kratce.Smacznego :)