ßßß
SKŁADNIKI:pól porcji ciasta drożdżowego przepis TUTAJ :5 jabłekpól szklanki cukruokoło pół szklanki wodyPRZYGOTOWANIE:
Zagniatamy ciasto według przepisu i zostawiamy do wyrośnięcia.
Obieramy jabłka i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem i podlewamy wodą. Dusimy co jakiś czas mieszając tak aby się nie przypaliły. Prażymy ok 20 minut, następnie zostawiamy do przestudzenia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowywać w duży prostokąt. Smarujemy na całej powierzchni jabłkami prażonymi.
Zwijamy w rulonik , boki podwijamy pod spód i wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.
Tak zwiniętą roladę nakłuwamy widelcem raz po raz.r
Smarujemy mlekiem lub wodą i posypujemy kruszonką. Przykrywamy ściereczką odstawiamy na 30 minut.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180C przez 30 minut. Po upieczeni możemy delikatnie polukrować. Niestety ja już nie zdążyłam. Gotowe.SMACZNEGO !!!