Wykonanie
To nie jest jakiś przepis na wykwintne danie. Ot po prostu taki pomysł, którym postanowiłam się z
Wami podzielić. No i.. samej zapamiętać ;)Celowo nie ma zdjęć pięknego wykonania naleśników - bo to wiadomo - osobna sztuka. Tu tylko jest
mowa o nadzieniu -
serowo -
ananasowym.
Sładniki :4 cienkie plasterki świeżego
ananasa200g
ser biały2 łyżki
jogurtu6 naleśnikówWykonanie :
Ananas pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ser biały rozdrobnić i wymieszać z
jogurtem. Następnie wymieszać masę
serową z
ananasem.Następnie zawijać / składać naleśniki z uzyskanym nadzieniem.Na moje oko powinno się mieszać
ananas z
serem białym na niedługo przed podaniem. Wydaje mi się że wtedy jest lepszy. Nie ma potrzeby by
ananas z
serem się "przegryzały".ps. próbowałam podgrzewać je po dłuższym czasie na patelni (po ok 3-4 godzinach od zrobienia) i wdał się jakiś gorzki smak do tego. więc nie polecam odgrzewania i robienia na zapas.
Wydrukuj przepis