Wykonanie
Dziś szybki wpis na smaczne i puszyste
bananowe placuszki. Ich wykonanie jest
banalne, a składniki pożywne. Zachęcam zatem do ich spróbowania. Będą idealne na śniadanie, kolację bądź jako deser. Nie wiem jak Wy, ale ja w kształcie tych pancakes dopatrzyłam się żaby z malinowymi oczami :)
Składniki (na ok. 7-8 placuszków)- 2
banany- 2
jajka,- 3 łyżeczki
mąki ryżowej,- 3 łyżeczki
mleka bez laktozy.Wykonanie:1.
Banany kroimy w kostkę, a następnie rozgniatamy je w misce widelcem wraz z pozostałymi składnikami, aby uzyskać gładką masę.2. Smażymy małe placuszki na
oleju rzepakowym aż uzyskają złoty kolor.3. Na talerzu polewamy placuszki
miodem lub
syropem klonowym i dekorujemy ulubionymi
owocami, w moim przypadku
maliny.