Wykonanie

Przyznam, że bałam się je zrobić,no bo jak ciasto z fasoli? Przecież będzie czuć smak
fasoli, ale naprawdę nie jest wyczuwalny. Bardzo fajna alternatywa dla kalorycznych odpowiedników :)Składniki:- puszka
czerwonej fasoli- 2
jajka- 3 łyżeczki
kakao- 2 łyżeczki
przyprawy do piernika- 1 łyzeczka
sody- 2 łyżki
miodu- dałam ok. 2 małych garści grysu z
malin (zamrozne
maliny potłukłam delikatnie tłuczkiem)- szczypta
soliPrzygotowanie:
Białka oddzielamy od
żółtek i ubijamy ze szczyptą
soli na sztywną pianę.
Fasole,
żółtka i
przyprawy blendujemy.

Do masy dodajemy
maliny i mieszamy. Następnie łączymy za pomocą szpatułki z
białkami.


Przekładamy do foremek na około 3/4 wysokości, chociaż nie wyrosły mi one zbyt wysokie. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut.




Smacznego :)