Kolejny sałatkowy eksperyment uważam za udany. Wiem wiem, czytając składniki pewnie się zastanawiacie jak może być do smaczne... a jednak. Najlepszym sposobem na wyrobienie sobie opinii jest po prostu wypróbowanie tego przepisu:-) Polecam na śniadanie, do pracy lub na kolację:-)Składniki:ok. 300 g wędzonego dorsza1/2 małej cebuli1 jabłkook. 5 małych ogórków konserwowych50 g suszonych moreliduży pęczek szczypiorku2 łyżki majonezusól, pieprzWykonanie:Dorsza obieramy ze skóry i ości. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki. Tak aby były ładnie widoczne w sałatce:-)Jabłko obieramy ze skóry. Cebulę, morele, jabłko i ogórki kroimy w drobną kostkę. (Pokrojonych ogórków powinno być tyle samo objętościowo co jabłka)Wszystkie składniki razem mieszamy. Następnie dodajemy majonez, drobno pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wkładamy do lodówki na min. 1 h aby składniki się przegryzły.Smacznego