Wykonanie
Czekoladowe, owsiane pisanki są świetną propozycją na Święta Wielkanocne. Nadają się do święconki i do podjadania. Są smaczne i zdrowsze od tradycyjnych
słodyczy.

SKŁADNIKI :150 g drobnych
płatków owsianych100 g
czekolady mlecznej, rozpuszczonej1/4 szklanka
mleka50 g
masła1 łyżka
cukru50 g
czekolady do dekoracjidowolne posypkiPRZYGOTOWANIE :
Płatki owsiane wsypujemy do miski oraz
cukier, wlewamy rozpuszczone
masło, płynną
czekoladę i
mleko. Masę wyrabiamy rękoma aż składniki dobrze się połączą. Formujemy owalne jajeczka lekko je spłaszczając. Odkładamy do lodówki aż całkowicie zastygną. Rozpuszczamy
czekoladę, którą polewamy jajeczka i ozdobnie dekorujemy, Ponownie odkładamy do lodówki aż polewa zastygnie.Jajeczka pięknie się prezentują na
stole, są idealne na Święta Wielkanocne oraz do święconki, polecam.
