Wykonanie
Cake pops/ciasto na patyku stały się moimi ulubionymi słodkimi przekąskami na różne przyjęcia. Od momentu kiedy na urodzinach mojej siostry wszyscy znajomi byli wniebowzięci tymi małymi słodkimi kuleczkami i bezwzględnie zażądali kolejnych porcji na inne okazję, wzięłam sobie te słowa do
serca. Aż pewnego razu nadarzyła się kolejna okazja na przyjęcie, koleżanka miała zły humor jednak wiedziałam jak jej go poprawić. Kiedy wkroczyłam na "salony" z podstawką pełną niebiańskich kuleczek oczy jej się zaświeciły, a i po kilku
cake pops humor i nastawienie miała lepsze.Oto moja krótka opowieśc jak to magiczne kulki uratowały komuś dzień:DDodatek
maczku mango bardzo poprawiło smak i dodało nutkę orientu.

Składniki: Na ok 51 sztuk
Biszkopt upieczony 2-3 dni wcześniej 500 grlub/i
biszkopty 250 gr
mascarpone 500 g
syrop smakowy 4-6 łyżekjeden
bananpolewy do ciast białą i
mlecznakolorowe posypkipatyczki do
cake popsWykonanie:

biszkopty blenduje na pył. dodaję
syropu oraz
mascarpone.
banana rozgniatam i podgrzewam w rondelu aż
zrobi się
pure, dodaję do mieszanki.Formuję nie duże kulki i wkładam do zamrażalnika na 30 minut.Roztapiam polewy wg instrukcji przygotowuję patyczki i posypki ok 5 min przed wyjęciem
cake pops.Patyczki maczam w polewie, nabijam kulki i wkładam do zamrażalnika na 5 minut.Po tym czasie oblewam polewami wg fantazji resztę
ciasteczek i od razu obsypuję
maczkiem z delecty ponieważ polewa szybko tężeję.Po przygotowaniu całego deseru wkładamy lizaki do lodówki i wystawiamy na stojaczku zaraz przed przyjściem gości. Im zimniejsze tym lepsze
