Wykonanie
Boczniaki są doskonałym zamiennikiem
mięsa i są szczególnie cenne dla ludzi na diecie bezmięsnej. Świetnie zastępują farsz w pierogach, a "kotlet
schabowy" z boczniaka jest smaczny i sycący. Nie
będę rozwodzić się o tym przysmaku, zalecam każdemu przygotować je choć raz. Zapewniam, że zaznacie przyjemności i pozostanie ochota na więcej :-)Składniki:300 g boczniaków ostrygowatych
sól, świeżo mielony
pieprzbułka tartamlekoolejPrzygotowanie:Boczniaki moczymy w
mleko ok. 1 h. Delikatnie osuszamy ręcznikiem kuchennym, doprawiamy
solą i
pieprzem. Panierujemy w rozmąconym
jajku i
bułce. Smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu delikatnie odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym.Smacznego!