ßßß Cookit - przepis na Jabłka faszerowane borówkami

Jabłka faszerowane borówkami

nazwa

Składniki

Wykonanie

Najprostszy w świecie deser, który często robiła moja mama. Chociaż, ona niczym ich nie faszerowała tylko piekła całe, ale u mnie dla odmiany z borówkami.
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne tak by nie przebić ich na wylot.
Borówki u mnie amerykańskie oprószyć odrobiną cynamonu wymieszać i włożyć do jabłek.
Piec około 0 , 5 godz. w 180 st.C
Jabłka powinny być miękkie zdarzy się, że pęknie i wycieknie z nich odrobina soku, ale w jedzeniu to na pewno nie przeszkadza ;)
Jabłka są często spożywane przez diabetyków więc polecam Wam małe urozmaicenie. Borówki możecie zastąpić innymi owocami np. malinami, poziomkami.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2016/02/jabka-faszerowane-borowkami.html