Wykonanie
Kolejny zdrowy przepis z wykorzystaniem suszarki. Były już
suszone pomidory w zalewie, a teraz mam
suszone jabłka, które uwielbiam!
Składniki:4
jabłkacynamon - opcjonalnie
Jabłka myjemy i wydrążamy ze środka ogryzek
Jabłka kroimy w poprzek w plasterki bezpośrednio na tacki suszarki tak, żeby było widać dziurkę po ogryzku. Trzeba pamiętać, że plasterki
jabłka nie mogą na siebie nachodzić. Każdy plasterek musi leżeć oddzielnie
Plasterki
jabłka można posypać
cynamonem. Ja tego nie robiłamWłączamy suszarkę na największą moc i suszymy
jabłka ok. 15 godzin. Najlepiej robić to w weekend, żeby
jabłka suszyły się ciągiem. Ja akurat wzięłam się za to w tygodniu i suszyłam na raty. Mimo to
jabłka są fantastyczne!
Wcinamy :)Na zdrowie!W myśl akcji: