Wykonanie
Numer jeden na liście domowych
słodyczy moich dzieci. Domowe a'la Bounty.Składniki:1/2 puszki
mleczka kokosowego3/4 paczki wiórek
kokosowych2 łyżki
oleju kokosowego2 łyżki
ksylitolu1 łyżka
miodu1
gorzka czekolada (bez
mleka i jego pochodnych)W rondelku podgrzać mleczko z
olejem, dodać
ksylitolu, a następnie wsypać wiórki. Całość wymieszać dokładnie. Zdjąć rondelek z ognia i dodać
miodu. Z masy ulepić kulki i wyłożyć na papier.W kąpieli
wodnej rozpuścić
czekoladę. Ja nie dałam jej dużo, bo z doświadczenia wiem, że kiedy kulki są całe w
czekoladzie całość jest za słodka, ale jeśli Tobie to pasuje zamocz kulki w całości :)Włożyć do zamrażarki na godzinę (
potem przechowywać w lodówce)Smacznego!