Wykonanie
Oto kolejny fajny przepis na szybki i smaczny obiad do przygotowania dosłownie w 15 minut. Tym razem potrzeba zaledwie kilku składników, by stworzyć pyszny sos.
Makaron z
wędzonym łososiem i
szpinakiem jest niezwykle zdrowym i smacznym daniem, ponadto bardzo prostym w przygotowaniu.Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku

Czas przygotowania: 15 minutIlość porcji: 4Składniki:
Makaron pełnoziarnisty penne dla 4 osób200g
wędzonego łososia (można też dać 100g
wędzonego łososia i 100g wędzonego
pstrąga łososiowego)2 garści
szpinaku3 łyżki
serka kremowegoOdrobinę
masłaMakaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przy odcedzaniu odlewamy około 1/3 szklanki
wody.
Rybę tniemy w kosteczkę.
Szpinak myjemy, odcinamy twarde końcówki i siekamy na kawałki.Na patelni rozgrzewamy odrobinę
masła i dodajemy
wędzonego łososia. Podsmażamy około minutki i dorzucamy
szpinak. Smażymy, aż zwiędnie. Do
wody z
makaronu dodajemy 3 łyżki kremowego
serka i mieszamy. Wylewamy na patelnie i dodajemy
makaron. Całość mieszamy, czekamy aż zacznie się gotować i wyłączamy kuchenkę. Możemy delikatnie doprawić świeżo mielonym
pieprzem. Podajemy na ciepło :)






