Wykonanie
Składniki:5
galaretek w różnych kolorach ( żółte mogą być dwie),4 małe
śmietany 18% ( 4X175g),4łyżki
cukru pudru (można dodać więcej).Przygotowanie:4
galaretki rozpuścić w 250ml gorącej
wody i wlać każdą do osobnego głębokiego talerza lub do innego naczynia, w którym wygodnie będzie ją później pokroić. Ostudzić i włożyć do lodówki do stężenia. Gdy
galaretki stężeją zacząć przygotowywać ostatnią
galaretkę. Ostatnia
galaretka najlepiej gdy jest żółta. Rozpuścić ją w 125ml gorącej
wody i całkowicie ostudzić.
Śmietanę zmiksować z
cukrem pudrem, a następnie dodać ostygniętą
galaretkę, nadal miksować.
Galaretki pokroić w kostkę i wymieszać tak by kolory się zmieszały, a następnie włożyć do formy silikonowej. Ja użyłam formę w kształcie babki o średnicy 22cm (mierzona od góry, dół ma węższy). Zalać masą ze
śmietany, przemieszać i włożyć do lodówki do stężenia. Gotowy deser wyjąć z formy silikonowej.
Smacznego!!!