Wykonanie
Łatwy, szybki pomysł na cudowne słodkości :) Wystarczy opakowanie gotowego
ciasta francuskiego i sprytne palce - bo czeka Was splatanie warkoczyków ;) Ale zabawa jest warta trudu, bo efekt jest rewelacyjny. A może wolicie
jabłkowe koperty ? przepis znajdziecie TUTAJ.
Składniki:1 opakowanie gotowego
ciasta francuskiego3 łyżki gęstej
śmietany 18%3 pełne łyżki
cukru pudruPrzygotowanie:Z ciasta wycinam paski szerokości ok. 0,5 cm, długości ok. 12 cm. Z
trzech pasków splatam warkocz, dokładnie sklejam oba końce, odkładam na blachę wyłożoną papierem. Tak przygotowane
obwarzanki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230 stopni C. na ok. 15-20 minut. W międzyczasie mieszam dokładnie
śmietanę z
cukrem pudrem i na kilka minut przed końcem pieczenia miękkim pędzelkiem smaruję
obwarzanki.Przepis autorski.