Wykonanie
Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę
ciasta francuskiego i
marmolady, a dalej to już wszystko pójdzie z górki.Składniki:50 dag gotowego
ciasta francuskiego, może być mrożone
mąka tortowa do posypania stolnicy
cukier puderCisto francuskie dzielimy na trzy części i pokolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkaty i na każdy trójkąt nakładamy
marmoladę.

Nakładanie
marmolady na trójkąty........................................................

Zwijanie................................

W rogaliki..........................................................Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

Na blaszce.................................................................Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy
cukrem pudrem. Smacznego !

Rogaliki z
ciata francuskiego z
marmoladą z dzikiej róży............................

Z
marmolada w środku....................................................

I jeszcze raz.........................................................................