Wykonanie
Serniko-brownie, serniko-makowiec, serniko-piernik, serniko-jabłecznik... Lista słodkości, bedących połączeniem sernika z.. niesernikiem ciągle się wydłuża.Co ciekawe, na blogu nie pojawiła się żadna z tego rodzaju kombinacji.... aż do dziś, bo właśnie dziiiiś zapraszam Was na serniko-
toffi! :-)
Słodycz kajmaku, lekko ziarnista struktura
twarogu oraz cierpkość
wiśni dają doprawdy całkiem sympatyczny efekt.Serniko-
toffi z
WiśniamiSkładniki na formę o śr. 3 0x25 cm:Ciasto
toffi:250g masy kajmakowej czekoladowej/kakaowej200g miękkiego
masła3 dorodne
jaja6 0g
mąki pszennej1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMasa serowa:750g
sera twarogowego tłustego (najzwyklejszego, niemielonego)2
jaja220-250g
cukruDodatkowo:200-250 mrożonych lub świeżych wydrylowanych
wiśniWykonanie:Ciasto
toffi:
Masło ucieramy na puchKolejno wbijamy
jajaNastępnie porcjami dodajemy masę kajmakowąNa końcu wsypujemy przesianą wraz z
proszkiem do pieczenia mąkęMasa serowa:
Twaróg miksujemy z
cukremDodajemy
jajaCałość starannie mieszamyInstrukcja montażu:Blachę wykładamy papierem do pieczeniaNa spodzie wykładamy ciasto
toffi i wyrównujemy jego powierzchnięNa
toffi rozprowadzamy masę
serowąNa wierzchu układamy
wiśnie. Jeśli używamy
owoców mrożonych, nie rozmrażamy ich przed dodaniem do ciastaPieczemy ca 60 minut w temperaturze 170C (grzałka góra dół bez termoobiegu)Studzimy, schładzamy w lodówce, wcinamy :-)Collagenoholics-Kolagenoholicy Naturalny Polski Kolagen Przeciew Zmarszczkom oraz Starzeniu się Skóry

