Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Jabłecznik kwietniowyRafaello
kokosowe kuleczki »Prosta przepyszna przekąska, tak nazwał mąż te
wafelki.Zadowolony, że mu zrobiłam smaki dzieciństwa.Składniki:5
andrutówmleko w proszku 1 szklanka
mleko płynne pół szklanki
czekolada gorzka 2 tabliczki
cukier 100 gKrok 1Podgrzewamy
mleko na gazie, kiedy zaczyna się gotować dodajemy
cukier i rozpuszczamy w
mleku. Po rozpuszczeniu
cukru dodajemy dwie tabliczki
czekolady i mieszamy do rozpuszczenia. Kiedy mamy płynne składniki dodajemy do nich
mleko w proszku i mieszamy do zgęstnienia.Krok 2Kiedy masa przestygnie smarujemy nią
andruty, jeden i przykrywamy następnym tak pięć warstw wykorzystujemy. Najlepiej robić wieczorem, przycisnąć czymś ciężkim i zostawić na noc. Rano można pokroić i podawać. Przepyszne wyszły
wafle :).


niedziela, 17 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter