Wykonanie
Po raz pierwszy użyłam do ciasta komosy ryżowej i okazuje się, że ciasto jest bardzo wilgotne i rozpływające się w ustach :-) Chia za to posłużyła mi jako zamiennik
siemienia lnianego ale nie tylko bo również i te nasionka powodują wilgotność mojego ciasta :-) Polecam!
przepis własnySkładniki:150g ugotowanej komosy ryżowej50g nasion chia100g
mąki razowej T 2000200g płynnej
gorzkiej czekolady150g
cukru trzcinowego100g
oleju słonecznikowego100g
kefiru2
jajkaWszystkie składniki przełożyć do miski miksera i zmiksować przez chwilę do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć do blaszki i wsunąć do piekarnika nagrzanego do 170' na około 50 minut.Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!Przepis dołączam do akcji kulinarnej "Superfood w twojej kuchni" . Szeroki wybór produktów superfood można znaleźć w tym sklepie internetowym.