ßßß Cookit - przepis na Mozaika na kanapki

Mozaika na kanapki

nazwa

Wykonanie

Dawno nie było mięska na kanapki z szynkowaru..tym razem zrobiłam mieszankę mięs -wieprzowe i drobiowe...no i jak to u mnie bywa ilość przypraw na oko..
mięso wieprzowe np.łopatka
mięso drobiowe
żelatyna
dowolne przyprawy np. obsypka bosforska Skworcu
Oba rodzaje mięsa pokroić w kawałki,przełożyć do miski, dodać przyprawy i żelatynę,dokładnie wymieszać.Do szynkowaru wyłożyć mięso i zamknąć.Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2016/03/mozaika-na-kanapki.html