Wykonanie
budyniowa dwuwarstwowa jaglanka z
truskawkami,
suszonymi morelami i kandyzowanym aloesem
pudding cocoa-vanilla millet groats with strawberries, dried apricots and candied aloe
/1 porcja/- 4 łyżki
kaszy jaglanej- 1/2 szklanki
wody + 1/2 szklanki
mleka- 1 łyżeczka proszku budyniowego- 1 czubata łyżeczka
kakao- 1 łyżeczka
mioduKaszę jaglaną płuczemy najpierw w zimnej,
potem gorącej wodzie, a następnie wrzucamy do posłodzonego gotującego się
mleka z
wodą i gotujemy około 12 minut na małym ogniu.
Budyń i
kakao dokładnie mieszamy z odrobiną zimnego
mleka i wlewamy do
kaszy, która jeszcze nie wsiąknęła całego płynu. Dokładnie mieszamy, w razie konieczności dolewając nieco
wody lub
mleka. Przekładamy do miseczki, podajac z ulubionymi dodatkami.*Ostatni dzień marca. Szybko to minęło. Niespodzianka? Och, nie, nie sądzę. Czas gna jak szalony, ale trzeba za nim nadążyć. Nie ma innego wyboru.Jutro święta, których nawet nie
będę specjalnie obchodzić. Myślę o chwili spokoju. Relaksie, jakiejś chwili oddechu.Nie zamierzam jutro silić się na przygotowywanie świątecznego śniadania i mam nadzieję, że nikogo to nie oburzy ani nie dotknie. Jestem niemal pewna, że zjem placki lub owsiankę, to, co po prostu lubię. Święta to tradycja, jeśli jednak nie ma świąt, pozostaje sprawienie sobie samej przyjemności i tak, zamierzam to zrobić.Mam jednocześnie nadzieję, że spędzicie nadchodzące święta w rodzinnej, ciepłej atmosferze, a jeśli tak jak ja, nie zamierzacie celebrować Wielkanocy, w dobrych humorach spędzicie te dwa dni tak, by było Wam po prostu dobrze. Sądzę, że jutro pojawi się wpis na blogu, jednak sądzę, że świąteczne zamotanie niejednego wciągnie na dłużej, więc już teraz pragnę życzyć Wam wszystkim po prostu - spokojnych, szczęśliwych, bezstresowych dni spędzonych z bliskimi. Każdy na nie zasługuje.ask.fm