ßßß
Moje dziecko kocha naleśniki i mogłoby je jeść na okrągło, na zmianę z pierogami, leniwymi i kopytkami. Dla mnie, która najchętniej wykluczyłaby z Jego diety mąkę pszenną i cukier, lista ulubionych dań brzmi jak zły sen dietetyka...Cóż jednak robić, gdy w grę wchodzi miłość?Próbować sprytnie naginać rzeczywistość, tak by wilk był syty, a owca cała! :-)Już niebawem szukajcie na blogu posta poświęconego dobrodziejstwom mąki owsianej . Ma ona tak wiele zalet, że postanowiłam dedykować jej cały osobny wpis.
Naleśniki OwsianeSkładniki na 7-10 sztuk, w zależności od rozmiaru patelni :ca 2 1/3 szklanki mąki owsianej250 ml mleka250 ml wody mineralnej gazowanej2 jajaszczypta soliłyżka oleju rzepakowegoWykonanie:Mleko mieszamy z jajami, wlewamy wodę, olej i dosypujemy mąkę wraz solą.Całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciastaCiasto wylewamy porcjami na gorącą patelnię. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.Podajemy na słodko lub wytrawnie z ulubionymi dodatkami
Życzę Wam Smacznego! :-)