Postna kapusta to wdzięczna baza do mniej postnej potrawy ;)Składniki:1 kg kiszonej kapusty30 dag grzybów (ja użyłam suszonych podgrzybków i grzybków mun)pieprz ziarnistysól3-4 ziarenka ziela angielskiego2 listki laurowesiemie konopne (2 łyżki)oliwakarkówka, łopatka - opcjonalniePrzygotowanie:Kapustę podsmażcie na oliwie. Przełóżcie do rondelka i duście. Doprawcie solą, pieprzem, zielem i listkami laurowymi. Grzybki mun pokrójcie i dodajcie do kapusty. Suszone podgrzybki namoczcie i też dodajcie do kapusty. Na koniec siemie konopne. Duście tak długo aż kapusta i grzyby będą miękkie.Jeśli po jednym dniu chcecie odmiany, dodajcie mięso. Ja pokroiłam na drobne kawałki łopatkę i karkówkę. Usmażyłam na patelni i dodałam do kapusty. Pycha!