Wykonanie

Wyobraź sobie taki scenariusz... Zimowy, mroźny wieczór, Ty, koc i gorąca
KAWA BANANOWA. "Popełniłam" przepis tak pyszny, że powinien być wręcz zabroniony!
Kawa bananowa na ciepłoSkładniki:2
banany,1
espresso / 2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej1 szklanka
mleka,
śmietana 30%Wykonanie:
Mleko podgrzewamy, kolejno wrzucamy z
kawą i
bananami do blendera i miksujemy.
Śmietanę ubijamy i dekorujemy nią
kawę.


Do przygotowania tego deseru użyłam robota planetarnego Tefal Masterchef Gourmet (możecie go wygrać, na dole są informacje w jaki sposób).To urządzenie naprawdę ułatwia życie... Działamy jak 2w1 - na dole w miseczce ubijamy i miksujemy, u góry traktujemy składniki blenderem. Co ciekawe, ruch planetarny głowicy, zapewnia optymalne połączenie składników i lepsze efekty kulinarne. To cudo ma unikalną konstrukcję trzepaczki, dzięki
czemu możliwe jest ubicie nawet
białka z jednego
jajka - ja użyłam naprawdę odrobiny
śmietany, a bez problemu sobie z nią poradził.



Małe podpowiedzi:Zamiast
bitej śmietany, można użyć
jogurtu greckiego (opcjonalnie dosłodzonego
syropem klonowym czy
miodem).Jeśli nie chcesz kofeiny, wybierz Inkę,
kawę orkiszową, bądź inną
kawę zbożową. Nie będzie to stanowiło żadnego problemu. Próbowałam - tak samo pyszna! :)

Ten wpis, jak i dwa poprzednie, pozostał powstał w ramach współpracy z firmą Tefal (odwiedź www i facebooka). Mamy dla Was masę nagród i ogłaszam to po raz ostatni! :)

Przypominam, że......biorę dla Was udział w konkursie, w którym
mogę wygrać dla swoich czytelników produkty firmy Tefal.Pierwsza tura, polega na głosowaniu na moje dania: śniadanie, obiad i deser. Im więcej lajków otrzymają zdjęcia, tym więcej nagród dla Was. Wszystko w rękach lajkujących! Przepisy znajdują się na fanpage'u Tefal. Wystarczy odnaleźć moje przepisy i polubić zdjęcia.Druga tura, polega na tym, że zostawiacie w komentarzach pod moimi zdjęciami, kreatywne pomysły na dania, które można przygotować przy użyciu danego produktu firmy Tefal (wykorzystanego przeze mnie w przepisie).Zwycięzców wybiorę osobiście. Możecie proponować różne przepisy pod różnymi zdjęciami i z wykorzystaniem różnych produktów, biorąc tym samym udział w konkursach koordynowanych przez wszystkich blogerów.Podsumowując...Jeśli chcecie wziąć udział w konkursie:1. Wchodzicie na fanpage Tefal [KLIK] .2. Lajkujecie moje zdjęcia (im więcej lajków, tym więcej nagród dla Was i tym więcej wygranych).3. Zostawiacie swój pomysł na przepis w komentarzu pod moimi zdjęciami, który można wykonać przy użyciu produktów Tefal z konkretnego dania. Przykładowo pod zdjęciem dzisiejszego deseru, zostawiacie przepis na dania, które można wykonać przy użyciu robota planetarnego Tefal Masterchef Gourmet.4. Regulamin konkursu.Tutaj liczy się współpraca. Mam nadzieję, że uda Wam się zdobyć jak najwięcej tych cudeniek! Chętnie Was nimi obdaruję, w końcu kto by nie chciał TAKICH prezentów na święta!? :)Ostatni dzwonek, by wziąć udział w konkursie! :)Powodzenia!
