Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor kr0pk4Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 kg
śliwek węgierek bez pestek40 g
kakao0.5 kg
cukru białegoPowidła śliwkowe czekoladą smakujące - sposób przygotowania:
Śliwki umyj, rozdrobnij za pomocą blendera. Smaż z
cukrem w garnku z grubym dnem przez 2 godziny. Dodaj
kakao i smaż, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Pamiętaj o mieszaniu, by się nie przypaliło. Gorące wlewaj do wyparzonych słoików. Zakręć i gotowe!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu