ßßß
Fot. M&K Duklas/Duklas.plRegion: kuchnia amerykańska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 mandarynki1 czubata łyżka cukru1 szklanka słodkiego wermutu (np. czerwone Martini Rossi Sweet)1 szklanka campari13 szklanki ginu2 butelki schłodzonego wina musującego (na przykład prosecco)Poncz Negroni z mandarynkami - sposób przygotowania: Obieramy dwie mandarynki. Rozgniatamy miąższ i mieszamy z cukrem oraz sparzoną skórką z jednej mandarynki. Wrzucamy do dużej misy ponczowej lub dzbanka. Wlewamy wermut, campari i gin. Chłodzimy w lodówce przez noc. Tuż przed podaniem wyjmujemy owoce i skórkę, odciskając z nich jak najwięcej płynu. Dodajemy zimne wino musujące i obrane, pokrojone w plasterki pozostałe mandarynki. Podajemy w wypełnionych lodem, dużych, schłodzonych kieliszkach do wina. Uwaga: warto mieć pod ręką syrop cukrowy do ewentualnego doprawienia ponczu, który, przez dodatek campari, jest gorzkawy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu