ßßß Cookit - przepis na Tofu z sardynkami

Tofu z sardynkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
puszka sardynek bez ości
2 plastry tofu o grubości ok. 2.5 cm
1/4 łyżeczki chrzanu
odrobina octu jabłkowego
oliwa
Tofu z sardynkami - sposób przygotowania: Ugniatamy sardynki i łączymy z tofu, dodajemy chrzan i ocet, dokładnie mieszamy. Formujemy nieduże kotleciki, smażymy je na oliwie w głębokim rondlu, aż zbrązowieją. Podajemy na liściach sałaty. Rada: Kofty z tofu i sardynek są zdrową przekąską. Tofu to bogate źródło białka, a sardynki - wapnia.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/171093155/tofu z sardynkami/p