Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)puszka sardynek bez ości2 plastry
tofu o grubości ok. 2.5 cm1/4 łyżeczki
chrzanuodrobina
octu jabłkowegooliwaTofu z
sardynkami - sposób przygotowania: Ugniatamy
sardynki i łączymy z
tofu, dodajemy
chrzan i
ocet, dokładnie mieszamy. Formujemy nieduże kotleciki, smażymy je na
oliwie w głębokim rondlu, aż zbrązowieją. Podajemy na liściach
sałaty. Rada: Kofty z
tofu i sardynek są zdrową przekąską.
Tofu to bogate źródło
białka, a
sardynki - wapnia.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu