Banalnie prosta, szybka, najsmaczniejsza z sosem winegret .Odkąd ją wypatrzyłam na łamach miesięcznika „Kuchnia” zagościła na stałe na naszym stole.Aż trudno uwierzyć, że przy tak małym nakładzie pracy można zrobić coś tak pysznego!Będzie idealnym dodatkiem do „sztuki mięsa” lub pieczonej rybki.Uwaga:)Ta sałatka ma jedną wadę… Niestety ona nie może „czekać”! Obrane awokado, nawet gdy je skropimy sokiem z cytryny, szybko zmienia kolor i wygląda nieapetycznie. Musimy ją zatem przygotować bezpośrednio przed podaniem :(Składniki:1-2 duże pomidory1 dojrzałe awokado1/2 czerwonej cebulisos winegretWykonanie:Pomidory pokroić na plasterki i ułożyć na półmisku. Na wierzch ułożyć obrane i pokrojone awokado. Wszystko posypać posiekaną drobno cebulką i polać sosem winegret lub skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.