Wykonanie
Brzoskwinie czekały cierpliwie na swoją kolej przez kilka dni. Leżały, pachniały i pięknie wyglądały. Wreszcie nadszedł kres ich słodkiego lenistwa i zostały przerobione na.. tartę :-).Na cieniutkim spodzie z
ciasta francuskiego, warstwa
owoców posypanych prawdziwym
cukrem waniliowym. Proste i być może mało oryginalne, ale za to jakie pyszne! :-)
Składniki:1 opakowanie gotowego
ciasta francuskiego - ja użyłam wersji light czyli 30% tłuszczu mniej5-6
brzoskwiń1 rozkłócone
jajo1 opakowanie
cukru z prawdziwą
waniliącukier puder do posypania - opcjonalnieWykonanie:
Ciasto francuskie wykładamy na papier do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy rozkłóconym
jajkiem.
Brzoskiwnie pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze części dowolnego kształtu. Układamy je na cieście. Posypujemy obficie
cukrem waniliowym. Pieczemy ca 20 mniut w temp. 180C.Po wystudzeniu możemy oprószyć
cukrem pudrem.
Życzę Wam smacznego! :-)