Uwielbiam zapiekanki ryżowe. Wczoraj kupiłam brokuła, dziś mama dokupiła pieczarki i paprykę i coś trzeba było z tego zrobić ;)Potrzebne składniki:1 puszka kukurydzy1 szklanka ryżu6 dużych pieczarek1 serek topiony duży śmietankowy1 brokułsól, pieprz, papryka słodka do smaku1 papryka żółta3 łyżki masłaSposób wykonania:W dwóch szklankach osolonej wody gotujemy szklankę ryżu. Zostawiamy do wystygnięcia.Pieczarki myjemy, trzemy na grubych oczkach, przesmażamy na maśle. Dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę. Brokuł kroimy, gotujemy w osolonej wodzie, zostawiamy do wystygnięcia.Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy duży serek topiony. Gotujemy i mieszamy do całkowitego połączenia się produktów. Doprawiamy do smaku.Smacznego!