Wykonanie
Mój instruktor dawno temu opowiadał mi o pieczonej
kukurydzy, ale wiecie,jakoś się nie składało. Jednak gdy zobaczyłam
kolby kukurydzy sobie przypomniałam i postanowiłam zrobić.
Kukurydza z piekarnika wyszła REWELACYJNA :)

Potrzebne składniki:
kukurydza w kolbach
sól,
pieprz do smakudo wyboru :
czosnek, podobno z
goździkami też jest dobra ( 2,3 na kolbę )
masłoSposób wykonania:
Kukurydzę myjemy, usuwamy łodygę. Kładziemy na foli aluminiowej, solimy i
pieprzymy do smaku. Możemy dodać przeciśnięty
czosnek i rozprowadzić go równomiernie po
kukurydzy. Na to dodajemy
masło. Możemy albo w kawałkach albo posmarować całość. Robiłam i tak, i tak, efekt ten sam.Następnie zawijamy w folię dokładnie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.na 20 minut. Po tym czasie folię otwieramy i z każdej strony trzymamy
kukurydzę jeszcze po 10 minut w piekarniku.Wyjmujemy
kukurydzę z piekarnika, chwytamy w ręce i do dzieła ;)Smacznego !Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.