Wykonanie
Lato w pełni, więc aż żal nie skorzystać z sezonu na grillowanie. A wiadomo,
mięso nie smakuje tak dobrze, jak z grilla. Wypróbowane na gościach -
karkówka zniknęła szybciej, niż musiała być w marynacie :D

Potrzebne składniki:2,5 kg
karkówkiolejprzyprawy do smaku - ja dałam
czosnek granulowany,
cebulka prażona,
bazylia,
przyprawa z grilla,
majeranek,
olejketchupSposób wykonania:
Karkówkę kroimy na plastry o grubości 2-3 cm. Delikatnie rozbijamy.Przygotowujemy zaprawę - wlewamy do miski
olej, dodajemy
ketchup,
bazylię,
cebulkę prażoną,
czosnek granulowany,
przyprawę z grilla,
majeranek. Całość mieszamy, wkładamy
mięso, zostawiamy na noc w lodówce.Kolejnego dnia kładziemy
mięso na grilla, tak szybciej się ugrilluje. Oczywiście obracamy, co jakiś czas, zwracając uwagę, aby się nie przypiekło. Taką
karkówkę osobiście grillowałam ok. 1,5-2 h, a
potem włożyłam do naczynia żaroodpornego, gdzie jeszcze ładnie ,,doszło".Smacznego !