Wykonanie
Wiem, wiem, pewnie już macie dosyć torcików, ale co ja poradzę na to, że mi się to najszybciej robi i najszybciej znika? ;)

Potrzebne składniki:duża
śmietana 12%,duża
śmietana 30%,paczka
biszkoptów,
czekolada mleczna,3
galaretki truskawkowe,fix do
śmietanSposób wykonania:W 2 szklankach
wody rozpuszczamy 2
galaretki truskawkowe. Zostawiamy do prawie całkowitego stężenia.Dodajemy dużą
śmietanę 12 %.
Galaretkę ze
śmietaną mieszamy.W tortownicy układamy
biszkopty.Zalewamy tak, aby zanurzyły się delikatnie
biszkopty. Zostawiamy do stężenia. W ten sposób nasze
biszkopty będą na dole, a nie pod górną warstwą ;)Dolewamy resztę
śmietanowo-truskawkowej masy.W 2 szklankach
wody przygotowujemy 1
galaretkę truskakową. Gdy prawie zgęstnie wylewamy na warstwę
śmietanową.Wlewamy dużą
śmietanę 30% do naczynia.Dodajemy fix do
śmietan.Ubijamy na sztywno.Gdy
galaretka nam stężeje wykładamy
śmietanę.Posypujemy startą na tarce
czekoladą. Wkładamy do lodówki.Czekamy ok. 2 h.Smacznego !