ßßß
quinoa panckes with banana, kaki and honey, coffee with milkPóźniej niż zwykle. Było, było co odsypiać.Niezapomniane rozmowy, pyszne potrawy, zaskakująco dobre filmy i kotka, która w pewnym momencie sama zaczęła złowrogo się szczerzyć.Dzisiaj? Na groby nie jadę? Do Polski, a potem na drugi koniec Polski? Nie, to za daleko. Wydaje mi się, że nie jednego dnia w roku odwiedza się cmentarze. Pojadę, lecz nie w ten czas.A, jutro wstawię jakiś jadłospis. Na przestrzeni ostatniego tygodnia uchwyciłam prawie cały jeden dzień, a z akcji wypadałoby się wywiązać./1 porcja/- 1/2 szklanki mąki z komosy ryżowej- 1 banan pokrojony w plasterki- 1/2 szklanki mleka- 1 łyżeczka stevi/trochę więcej miodu- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonejJak uzyskać mąkę? Jeśli nie kupujemy, to mielimy w blenderze kaszę quinoa. Następnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i sodą, a następnie dodałajemy resztę składników mokrych. Ciasto nakładamy łyżką na patelnię, na to układamy kilka plasterków banana i smażymy na małej ilości tłuszczu lub bez niego, na teflonowej lub ceramicznej patelni.