ßßß

SUSZONYMI POMIDORAMI I TYMIANKIEM.Składniki:200 g mąki pszennej200 g mąki pszennej z pełnego przemiału100 g mąki gryczanej (zmieliłam kaszę gryczaną)400 g wody50 g oleju od suszonych pomidorówłyżeczka soli10 suszonych pomidorów pokrojonych drobnołyżka suszonego tymianku (garść świeżego)7 g drożdży instant (25 g świeżych)Wszystkie składniki mieszamy w misce mikserem, przekładamy do wysmarowanego masłem i posypanego otrębami garnka rzymskiego (wcześniej namoczonego w wodzie przez 15 minut), pozostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Garnek rzymski przykrywamy pokrywką, wstawiamy do ZIMNEGO piekarnika, włączamy na 180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu sprawdzamy czy skórka jest rumiana, jeśli nie pozostawiamy przez chwilę bez pokrywki. Wyciągamy z piekarnika, studzimy na kratce. Smacznego!