Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)porcja gorącego espressoporcja słodzonego mleka zagęszczonegoporcja mlekawaniliacynamon lub kardamon do oprószeniaKawa ze słodzonym mlekiem zagęszczonym - sposób przygotowania: Przygotuj kawę i podgrzej mleko. Na dno szklanki wlej zagęszczone mleko, a na nie bardzo delikatnie, najlepiej po tylnej ściance łyżeczki, przygotowaną kawę. Spień mleko, aby utworzyła się pianka i wyłóż ją na kawę. Całość możesz oprószyć wanilią, cynamonem lub kardamonem. Przepis pochodzi z bloga: www.MagielKuchenny.plPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu