ßßß Cookit - przepis na Sałatka z fetą Ali

Sałatka z fetą Ali

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Barbara Szczepniak
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
opakowanie Fety
1 puszka kukurydzy
2-4 pomidory
2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
Sałatka z fetą Ali - sposób przygotowania: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, następnie pokroić w kwadraty. Do salaterki, wrzucamy pokrojone pomidory, odsączoną i pokrojoną w kostkę fetę oraz odsączoną kukurydzę. Dodajemy dwa ząbki czosnku i zioła prowansalskie - 2 duże łyżki, lub więcej do smaku - wszystko lekko mieszamy i wykładamy do salaterki wyłożonej zieloną sałatą - pięknie wygląda !!!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17019801/salatka+z+feta+ali/p