Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Barbara SzczepniakCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)opakowanie
Fety1 puszka
kukurydzy2-4
pomidory2 ząbki
czosnkuzioła prowansalskieSałatka z
fetą Ali - sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, następnie pokroić w kwadraty. Do salaterki, wrzucamy pokrojone
pomidory, odsączoną i pokrojoną w kostkę
fetę oraz odsączoną
kukurydzę. Dodajemy dwa ząbki
czosnku i
zioła prowansalskie - 2 duże łyżki, lub więcej do smaku - wszystko lekko mieszamy i wykładamy do salaterki wyłożonej
zieloną sałatą - pięknie wygląda !!!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu